کندانسور خنک کننده وسیلهای برای کاهش دمای سیالات میباشد، کندانسور در واقع با استفاده از مهندسی مکانیک موجب خنک کاری بخارات داغ میشود . در سیستمهای عرقگیری یا گلاب گیری یکی از روشهای مرسوم برای خنک نمودن بخار داغ یا در اصطلاح فنی ( عمل تقطیر ) کندانسور بهترین گزینه محسوب میشود. مکانیزم ساده ولی درعین حال کارآمد این مبدل سبب گردیده تا امروزه در صنایع کوچک و یا کارخانهجات بزرگ صنعتی در زمینه تولید عرقیات مورد استفاده قرار بگیرد.خنک کننده های بسیاری در صنعتی تهویه مطبوع وجود دارند اما هیچکدام جایگزین مناسبی برای چگالنده بشمار نمیروند.شرکت کویل سازی تهویه دی ایکس مهر به عنوان یکی از سازندگان به نام در صنعت تاسیسات بخصوص خنک کنندههای آن توانسته انواع کندانسور ایستاده هوا خنک را طراحی و به مرحله تولید برساند.در این مجموعه صنعتی کلیه محصولات به صورت سفارشی طراحی و تولید میگردند تا بیشترین بازدهی و راندمان کاری را ارائه دهند.
کاربرد این دسته از خنک کنندهها در مصارف خانگی و صنعتی بوده که اغلب در راستای تولید عرقیات سالم و بهداشتی میباشد.عملکرد ساده کندانسور سبب گردیده تا امروز کسب و کارهای خانگی در این زمینه بیش از پیش فعالیت داشته باشند.انواع بسیاری برای خنک کننده توسط مهندسین طراحی و تولید شده است.هر کدام از انواع آنها دارای کاربرد مشخص و بازدهی معینی هستند.انتخاب یک چگالنده استاندارد با بررسی یکسری پارامترهای محاسبات کندانسور تکمیل میگردد.توصیه میشود قبل از اقدام به سفارش کالا با کارشناسان تهویه دی ایکس تماس حاصل فرمایید.
انواع خنک کنندههای این تیپ به دو دسته اسپیرال آب خنک و ایستاده هوا خنک تقسیم میشوند.در کارخانهجات عظیم به دلیل افزایش سطح تولید روزانه تیپ آب خنک کاربردی نبوده و عموما از کندانسور هوایی بهره میگیرند.راندمان خنک کاری قابل قبول و سرعت عمل مناسب همچنین تحمل فشار بالا و بهترین نوع تقطیر امروزه از چگالنده هوا خنک بیشتر استفاده میگردد.اما تیپ آبی با استفاده از یک کویل اسپیرال یا مارپیچ که درون یک ظرف آب یا منبع قرار میگیرد عملیات تقطیر را انجام میدهد.این فرایند تبدیل بخار به مایع به آرامی شکل گرفته و سرعت عمل تیپ هوایی را ندارد.به همین منظور اکثر واحدهای تولید کوچک و یا عرقیات خانگی از کندانسور خنک کننده آبی استفاده میکنند.
کندانسور استیل را در این بخش مطالعه نمایید.
اجزای اصلی تمامی کندانسورها کویل یا مبدل آنها محسوب میشود که بسته به نوع کاربری دستگاه از آلیاژهای مختلفی نظیر مس،استیل و آلومینیوم قابل ساخت کندانسور هستند.به طور کلی مصارف خوراکی که با مجوز اداره بهداشت فعالیت میکنند می بایستی از کویل با لولههای استیل 316 نگیر استفاده نمایند.چنانچه مایع تقطیر شده را برای مصارفی جز آشامیدن تقطیر میکنید الزامی بر آلیاژ استیل نمیباشد.در تیپ هوایی بسته به میزان ظرفیت حرارتی کندانسور از یک یا چند فن سبدی صنعتی بهره میگیریم تا با مکش اجباری هوا از روی فین و پوسته لوله کویل موجبات عمل تقطیر را فراهم سازیم.مکانیزم عملیاتی در آب خنک متفاوت بوده و سیال بخار از یک لوله مسی وارد مارپیچ میگردد.تام اسپیرال درون یک ظرف آب قرار دارد که موجب کاهش دمای بخار شده و در نهایت آب مقطر خارج میشود.